ACTIVITEITEN IN DE OMGEVING VAN VAKANTIEBOERDERIJ DE HOLDEURN

Onze prachtige vakantieboerderij biedt u een ideale uitvalsbasis om de directe omgeving van Berg en Dal en het rijk van Nijmegen te verkennen.

Te voet, met de fiets of toch even met de auto. Er is hier ontzettend veel te doen voor wie actief en sportief wil bezig zijn. Natuurlijk is er de prachtige natuur: De bossen op de stuwwal, van Duivelsberg tot St Jansberg,het polder- en rivierenlandschap “beneden“ in de Ooypolder, de vennen van Overasselt en bijvoorbeeld de heidevelden van de Mookerheide! Allemaal prachtig en een bezoekje meer dan waard.. Al die verschillende landschapsstijlen, op zo’n korte afstand van elkaar, dat vindt je nergens in Nederland.

Ook cultureel is er veel te zien en te beleven, er zijn verschillende musea in de directe omgeving.En natuurlijk Nijmegen, Nijmegen bruist, er is zoveel te zien en te ontdekken. U hoeft zich geen moment te vervelen.

En voor de kinderen: speeltuinen en diverse topactiviteiten te over, dat komt helemaal goed!

Afrika museum - Berg & Dal

Afrika museum

Het museum heeft een binnen- én een buitenmuseum. In het binnenmuseum zijn er traditionele Afrikaanse objecten te bewonderen als ook een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst.

www.afrikamuseum.nl

Nationaal bevrijdingsmuseum

Nationaal bevrijdingsmuseum                                              

In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa.

www.bevrijdingsmuseum.nl

Valkhof museum

Valkhof museum                                          

Museum Het Valkhof wil kennis delen over geschiedenis, erfgoed en kunst om bezoekers te inspireren en zo de verbeelding en fantasie van de mensen stimuleren.

www.valkhofmuseum.nl

Fiets museum

Fiets museum                                         

Het Nationaal Fietsmuseum Velorama is het enige fietsmuseum in Nederland. De collectie van het museum bevat een groot aantal bijzondere fietsen waaronder een aantal originele loopfietsen (draisines), vélocipèdes en hoge bi’s.

www.velorama.nl

Museum orientalis

Museum Orientalis                                        

De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen.

www.museumparkorientalis.nl

Belevingsmuseum MuZIEum

Belevingsmuseum MuZIEum                                     

Een belangrijke missie van het muZIEum is een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid van blinden en slechtzienden. Inmiddels zijn er bij het muZIEum 38 mensen met een visuele beperking werkzaam, voornamelijk als gids tijdens de belevingen.

www.muzieum.nl

Het Basteimuseum

Het basteimuseum                                 

De Bastei vertelt het verhaal van de rivier. Duik het museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst. Hier aan de Waal en in de oudste stad van Nederland raak je het verleden aan.

www.debastei.nl

N-70 wandelroute

N-70 wandelroute

Deze unieke wandeling voert je namelijk over acht ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap.

www.gelderseroutes.nl

Pieterpad

Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 498 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes.

www.pieterpad.nl

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandeling Nijmegen

Stadswandeling Nijmegen laat de rijke geschiedenis van Nijmegen tot leven komen en neemt u graag mee op een ontspannen, ongedwongen en verrassende rondleiding door de oudste stad van Nederland!

www.stadswandelingnijmegen.nl

Millingenwaard

Millingerwaard

De Ooijpolder en de Duffelt vormen samen een prachtig gebied om in te wandelen en te recreëren. Het gebied ligt ten oosten van de stad Nijmegen in de provincie Gelderland. Het wordt gekenmerkt door een uitgestrekt landschap met kleine dorpen, boerderijen en mooie natuur. Daarbij verliest u het aanzicht van de imponerende stuwwal niet uit het oog.

www.wandelenindeooijpolder.nl

Verhalenroute

Holthurnschehof verhalenroute

De Verhalenroute Holthurnsche Hof is een wandeling van ongeveer 6 kilometer lengte. De route voert grotendeels door bos, afwisselend over vlak en heuvelachtig terrein, en kent enkele stevige klimmen.
 

www.wandelnet.nl

Larger than life Outdoor

Larger than life outdoor

Ons basisprincipe is: mensen in creatief samenspel met anderen positieve ervaringen laten opdoen, in een groene omgeving met eenvoudige, waar mogelijk natuurlijke materialen, en met respect voor mens, dier en milieu.

www.largerthanlife.nl

Fietsverhuur

Fietsverhuur Ben Meij 

Wij leveren huurfietsen, tandems en mountainbikes op locatie door hele Benelux en Duitsland. Alles wordt keurig op de afgesproken locatie gebracht en weer opgehaald. Dit kan zijn bij uw bedrijf, vergadercentrum, evenement of een particulier adres.

www.fietsverhuur.nl

Grip Klimhal Nijmegen

GRIP Klimhal Nijmegen

Boulderen of sportklimmen? GRIP helpt je graag op weg! In een korte en leerzame les krijg je al snel grip op de basisprincipes van de sport, waarna je zelfstandig de sport kan ontdekken.

www.gripnijmegen.nl

Schaatsbaan Travium

Schaatsbaan Triavium                                            

Triavium ijsbaan heeft voor ieder wat wils! ringbaan, ijshockeybaan en de funbaan.

www.triavium.nl

Bowling Ol Round Nijmegen

Bowling Ol Round                                         

Bowlen, eten en drinken! Verschillende arrangementen voor jong & oud.

www.olroundnijmegen.nl

Escaperoom Nijmegen

Escape room Nijmegen                                       

Kom naar Nijmegen voor de ultieme Escape room ervaring. 60 Minuten spanning en sensatie in de Las Vegas room of The Graveyard. Ontsnappen jullie binnen de tijd?

www.escaperoom-nijmegen.nl

Pitch and Putt Molenhoek

Pitch and putt Molenhoek                                     

Heerlijk sportief genieten in het Rijk van Nijmegen! Groepsarrangementen, kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, netwerkborrels, lunch, buffetten en BBQ.

www.pitch-putt.nl/molenhoek

Fiets Draisine Groesbeek Kranenburg

Fiets Draisine Groesbeek-Kranenburg                                   

Bewegen, beleven, ontdekken: dat is wat u kunt verwachten van de Grenzland-Draisine. Samen met vrienden, familieleden of collega’s beweegt u zich op een unieke manier voort door het mooie landschap op de grens van Duitsland en Nederland, namelijk met een heuse fietstrein

www.grenzland-draisine.eu

Lasergame Nijmegen

Lasergame Nijmegen                                

LaserQuest, het snelle en intensieve LaserSquash en glow in the dark MysticGolf (indoor midgetgolf).

www.laserquestnijmegen.nl

Zwembad Gochness

Zwembad Gochness (Duitsland)                              

De hele dag toegang tot het subtropische zwembad en de sauna incl. kop koffie bij GochNess in Goch, net over de grens.

www.gochness.de

ANAC Karting

ANAC Karting                             

Scherpe bochten, een tunnel, rechte stukken. Lekker racen tegen elkaar doe je bij ANAC Karting.

www.anakarting.nl

Sauna de Thermen Nijmegen

Sauna de Thermen

De Thermen ligt in een rustieke, bosrijke omgeving en beschikt over bijna alle denkbare faciliteiten op saunagebied. Naast sauna’s en baden is er ook een mooie beauty- en massage-afdeling, die u ook zonder saunagebruik kunt bezoeken.

www.thermennijmegen.nl

Vakantieboerderij de Holdeurn - wijnen

Wijnproeverij Holdeurn

Geniet van een spontane en ongedwongen proeverij van wijnen die in onze sfeervolle kelder wordt gegeven.  Ook in de winter is dit een leuk uitstapje voor een diversiteit aan groepen.

www.holdeurn.com

Wijnbouwcentrum Groesbeek

Wijnbouwcentrum Groesbeek

In deze prachtige wijngaard omgeving vindt u het Nederlands Wijnbouwcentrum, de uitgelezen plek voor alles op het gebied van wijn en wijnbeleving.

www.nederlandswijnbouwcentrum.nl

Pannenkoekenhuis de Duivelsberg

Pannenkoekenhuis De Duivelsberg

Deze oude herberg ligt midden in het prachtige natuurreservaat de Duivelsberg. Het oorspronkelijke boerderijtje (en later herberg) met haar rood, groen en wit gekleurde luiken is in de aankleding buiten en van binnen helemaal in Oudhollandse stijl.

www.duivelsberg.nl

Brouwerij de Hemel

Brouwerij de Hemel

Kom kijken in De Hemel! De bieren, de mensen, het proces en de techniek. Ontdek en proef alles wat de Hemel de Hemel maakt. Een uniek kijkje in de oudste speciaalbier brouwerij van Nederland.

www.brouwerijdehemel.nl

Bistro Le Steak

Bistro le steak

Hier kunt u genieten van seizoensgebonden gerechten zoals asperges, mosselen en wildgerechten. Buitenom de seizoensgerechten kunt u kiezen uit een kaart dat zo groot is als een krant.

www.le-steak.nl

Pannenkoekenhuis de Heksendans

Pannenkoekhuis de Heksendans

De Heksendans is een welkome pleisterplaats voor de fietsers of lopers die verwend willen worden met een heerlijke kop koffie/thee met gebak, een verfrissend drankje of een overheerlijke pannenkoek.

www.deheksendans.nl

Restaurant in Geuren en Kleuren

Restaurant Geuren en Kleuren

Ambachtelijk en vol passie bereiden we alles in eigen keuken, met daarbij de nadruk op kwaliteit en pure smaak.

www.ingeurenenkleuren.nl

Restaurant Puur

Restaurant Puur

In de keuken werken we met dagverse producten, veelal van lokale producenten. Alles van de beste kwaliteit en afkomstig van topleveranciers. Uiteenlopende bereidingen, van vernieuwend tot traditioneel, van kop tot staart.

www.puur-restaurant.nl

Cafe sous les Eglises

Cafe sous les Eglises

Karakteristiek hotel gelegen in het centrum van Beek, een dorp (gemeente Groesbeek) rijk aan monumentale villa’s in een heuvelachtig wandelgebied.

www.sousleseglises.nl

Hotel Restaurant Spijker

Hotel restaurant Spijker

Hotel-restaurant ’t Spijker is een uniek gelegen en stijlvol familiehotel. De vriendelijkheid en de aandacht wordt ondersteund door 250 jaar traditie.

www.hotelspijker.nl

Pretpark Tivoli

Pretpark Tivoli

Geniet van de meer dan 30 super leuke attracties en speeltoestellen waar kinderen niet op uitgekeken raken! Het park is veilig, kindvriendelijk, overzichtelijk én betaalbaar zonder al te lange wachttijden.

www.parktivoli.nl

Speeltuin De Leemkuil

Speeltuin De Leemkuil

In de grootste speeltuin van Nijmegen kun je avontuurlijk spelen in de bossen! We hebben schommels, wippen, klimtoestellen, glijbanen, een skelterbaan.

www.deleemkuil.nl

Chimpie Champ Oosterhout

Speeljungle Chimpie Champ

De leukste overdekte speeljungle van Nederland voor kids van 1 tot 12 jaar. Klimmen, klauteren, ballenbakken, trampoline springen, sleetje rijden, disco dansen en rondrijden op allehande ”fietsjes”; dat kan bij ons allemaal.

www.chimpiechamp.nl/oosterhout

Irrland

Irrland                           

De grootste boerderij-avonturen-oase in Europa!

www.irrland.de